Felles årsrapport for Utviklingssentrene (USHT) i Møre og Romsdal 2011: Årsrapport USHT Møre og Romsdal
MÅL:
Målet med Utviklingssentrene er først å fremst å være pådrivere for kvalitetsforebring og kompetanseheving innenfor tjenesteområdet hjemmetjenester og sykehjem i fylket. Det faglige nettverket er det viktigste tiltaket for å skape et interkommunalt samarbeid i Møre og Romsdal. Utviklingssentrene ønsker gjennom det faglige nettverket å:
- bidra til å spre kunnskap og kjennskap til forbedrings- utviklings- og forskningsprosjekt i kommunene
- skape møteplasser mellom akademia og praksis, bidra til å etablere arenaer for faglig samarbeid, forskning og fagutvikling
- bidra til å sette fokus på nasjonale føringer som:
-
- Omsorgsplan 2015
-
- demensplan 2015
- Kompetanseløftet 2015
- Internkontroll, kvalitetssforbedring og brukermedvirkning
- Samhandling
- Kunnskapsbasert praksis
- gi en oversikt over planlagte, pågående og avsluttede prosjekter
- gi en oversikt over ressurspersonell innen ulike fagfelt
- bidra til annen informasjonsutveksling, som kunngjøring av fagstoff, fagdager, kurs og konferanser
BAKGRUNN:
Og Bedre Skal Vi Bli er det faglige nettverkssamarbeid for pleie- og omsorgssektoren i Møre og Romsdal. Nettverket ble etablert høsten 2008 av Rokilde sykehjem i Kristiansund, Utviklingssenter for sykehjem (USH) i Møre og Romsdal i nært samarbeid- og med økonomisk tilskudd fra Møre og Romsdal Fylke- helseavdelingen. Nettverket var opprinnelig ment å være et faglig samarbeidsfora for ledere og fagansvarlige i sykehjem og institusjoner for heldøgns pleie – og omsorg.
I 2009 ble det etablert Utviklingssenter for hjemmetjenester (UHT) i alle fylker. Hjemmetjenesten i Ålesund er UHT i Møre og Romsdal. Utviklingssentrene skal først og fremst være pådrivere for kvalitesforbedring og kompetanseheving. Sentrene er knyttet opp til Høgskolene i fylket og til Senter for omsorgsforskning i Midt-Norge.
ORGANISERING:
Samarbeidsutvalget for det faglige nettverket består av:
- Kontaktperson ved Fylkesmannen i Møre og Romsdal
- Hovedkontaktene for hvert av de fire nettverksdistriktene
- Kontaktpersoner ved Høgskolen i Molde, Høgskolen i Ålesund, Høgskolen i Volda og Senter for Omsorgsforskning Midt-Norge
- Kontaktpersoner fra Rokilde USH og UHT i Ålesund
- Adm. personell fra Kristiansund og Ålesund kommuner
Samarbeidsutvalget møtes en gang i året for å evaluerere og revidere samarbeidsavtalen og for en gjennomgang av nettverksdriften.
På denne siden vil felles informasjon for nettverket legges ut. Referat fra møter i samarbeidsutvalget, samarbeidsavtaler o.l.
Avtalen 2010: Samarbeidsavtale for det faglige nettverket i M & R 2010
Om å gå nye veier:
Marit Hovde Syltebø, seksjonsleder ved Helse-og sosialavdelinga , Fylkesmannen i Møre og Romsdal brukte en allegori fra hundremeterskogen på møtet i det overordnede samarbeidsutvalget for det faglige i februar 2010. Ole Brumm og vennen Nasse Nøff var engstelige for hva de mystiske sporene i snøen skjulte. Kunne det være en Vissel-eller også en Vussel på ferde?
Det viste seg til slutt å være deres egne fotavtrykk, de hadde gått i ring i sine egne spor. Marit H. Syltebø framholdt hvor betydningsfullt det er å gå opp nye spor- og at samarbeidet i vårt faglige nettverk nettopp skal være til hjelp til å finne nye veier slik at vi slipper å gå i ring. Derfor pryder Ole Brumm nettverksbloggen, nettopp for å minne oss om at det er nødvendig å gå opp nye spor for å unngå og gå i ring.
Årsrapport 2011 Rokilde sykehjem – Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal