Ll10th World Research Congress of the European Association for Palliative Care     (EAPC), 24 – 26 mai, Ber

USHT Møre og Romsdal deltar på forskningskonferanse i palliasjon. Ca. 1000 forskere og klinikere fra nærmere 60 nasjoner er samlet i Bern. Et spesielt år for EAPC med ikke mindre enn tre jubileum; Dame Cecily Saunders ville vært 100 år i år, det er 30 år siden EAPC ble stiftet og det er 20 år siden EAPC Research network ble stiftet!

En estimert økning på antall dødsfall mellom 25-30 % innen 2040, og med en økende populasjon med eldre og multisyke pasienter sier noe om det økende behov for et godt palliativt tjenestetilbud. Derfor er det høyst gledelig med en stor global interesse for palliasjon som forskningsfelt. Vi ser frem til å møte andre fagfolk, til å diskutere forskningsmetodikk, få nye ideer og kunnskap til hvordan vi bedre kan imøtekomme det kraftig økende behovet for palliasjon i fremtiden. Vi er også stolte av å få presentere våre funn fra gjennomført masterstudie i form av to posterpresentasjoner.

Irene Higginson innleder konferansen med å snakke om fremtidens behov for palliasjon, og hvor pasienter vil komme til å avslutte livet. Bildet taler for seg selv.
Fremtidens helsetjenester krever en ny innovativ tilnærming med nye typer tjenester og bruk av velferdsteknologiske løsninger- også for å imøtekomme den palliative pasients behov. 

Studie fra Nederland presenterer funn svært like våre. De undersøkte «Whats matters most the Dutch Public in Palliative Care», og lik vår studie er det å være smertefri det viktigste, spesielt i den aller siste fasen. Å ikke oppleve angst og utrygghet og at familien er ivaretatt er også viktig i begge studier. 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s