35 deltakere fra kommunene Aure, Averøy, Halsa, Kristiansund, Rindal, Sunndal og Tingvoll gjennomførte sin tredje og siste samling i læringsnettverket for Velferdsteknologiens ABC i Bystyresalen i Kristiansund 24. april.
Målet for denne opplæringen har vært å gi en forståelse for hvilke utfordringer vi står ovenfor, hvorfor endringer bør skje nå og hvilke roller ansatte har i de ulike fasene av endringsprosessene. Emnene i ABC- en dekker sentrale tema som lovverk og etikk, metoder for kartlegging av brukerbehovet og eksempler på teknologiske løsninger som er i bruk i kommunene i dag. Det er lagt vekt på å vise hvordan kommunene kan teste ut velferdsteknologi i praksis, og hva som kreves av forberedelser, testing, oppfølging, evaluering og donumentasjon.
Team Rindal presenterer hvodan de har jobbet med å kartlegge dagens og fremtidens tjenestereise for en pasient.
Team Aure presenterer hvordan de har planlagt å spre Velferdsteknolgiens ABC i egen kommune, samt har de mellom samli gene arbeidet med reell utprøving av Epilepsialarm samt foretatt samtykkevurderinger jmf. retningslinjer fra Fylkesmannen.
Averøy kommune presenterte sin spredningsplan samt hvordan de har jobbet med å kartlegge tjenestereiser.
Team Tingvoll presenterer sine erfaringer fra å jobbe med kartlegging av tjenestereise til brukere som er aktuelle for velferdsteknologiske løsninger.
Halsa kommune har også arbeidet godt med å kartlegge dagens tjenestereise.
Teamet fra Sunndal kommune har jobbet med 3 ulike oppgaver i tiden mellom samlingene, og presenterer her erfaringer fra sin kartlegging av tjenestereise, samt utprøving av e- lås og vurdering av brukers samtykkekompetanse.
Team Kristiansund forteller hvordan de tenker å spre opplæringspakken i egen kommune, samt hvordan de har jobbet med å vurdere samtykkekompetanse til bruker med mistanke om redusert samtykkekompetanse.
Opplæringspakken har blitt gjennomført med USHT Ålesund og Kristiansund, ALV Møre og Romsdal og prosjektledere fra Møre og Romsdal i det nasjonale velferdsteknologiprogrammet.
Evaluering fra samlingene viser at det å jobbe aktivt med oppgaver knyttet til implementering av vft i egen kommune og å dele disse erfaringene med andre har vært en lærerik prosess for deltakerne. Og ikke minst for kurslederne som bøyer seg i støvet over innsatsen!