Seminar om sosiale roboter

I dag hadde USHT sammen med NTNU invitert alle «nær kommuner» til NTNU til et miniseminar der Roboten Pepper ble presentert. Målet med seminaret var å få til samarbeid med kommunene for å søke midler til å utvikle Pepper slik at den kan bli nyttig også for kommunene. Tilstede på seminaret var representanter fra Giske, Skodje og Haram i tillegg til var virksomhetsleder for IKT Sunnmøre, tilstede og representant fra ALV-Møre og Romsdal.Det var studenter fra Institutt for realfag og IKT som demonstrerte Pepper for de fremmøtte, og forskere fra instituttet la frem mer overordnet hva som er mulighetene med en slik robot og hva man ønsker å forske og utvikle videre for Norske forhold.

USHT ser at der er mange spennende muligheter for både ansatte og brukere i helse- og omsorgstjenesten der man kan dra nytte av Pepper, og vil ha en aktiv rolle sammen med aktuell forskningskommune(r).

De fremmøtte fra kommunene var også begeistret (og en smule betatt) av Pepper og var positive til å være med på dette videre.  

Nå blir det spennende å se hvilke kommune(r) som blir med å skrive søknad på forskningsmidler, og om man får søknaden godkjent. USHT gleder seg til det videre arbeidet!

Studentene fra instituttene realfag og IKT demonstrer hvordan Roboten fungerer.


Gunnhild( Giske kommune) tar selfie med Pepper

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s