Fagdag Recovery og hva er viktig for deg

Da er vi i gang! Dette har vi ønsket oss lenge. 

Dagen blir arrangert i samarbeid med USHT . Lisbeth Slyngstad fra Ålesund kommune Åpnet dagen og Juni fra KBT ønsket velkommen og presenterte tilbakemelding fra » bruker spør bruker»

Vi fortsetter så med innlegg fra erkebergener Bengt Karlsson. Bruker i førersete er viktig og i dag skal vi børste støvet av Recovery og knytte det til dagens muligheter og utfordringer. Det er nært knyttet til satsingen» Hva er viktig for deg»?

Sammen om mestring sier: » 

tjenesteutøvelsen må bistå brukeren i å utvikle ferdigheter, nettverk og støtte for at han eller hun kan ta mest mulig ansvar for eget liv».  Dette er viktig, men vI må imidlertid være kritisk til dette sier Bengt siden dette har grunnlag i andre ideologier. NB ! videoen om det nyfødte barnet og hvordan barnet tar initiativ til kontakt. Vi fødes inn med kompetanse til å være i relasjoner. Grunnleggende prinsipp.: vi skal alltid respondere i relasjon ved å ta den andres budskap på alvor .

Fornyelse Recovery

Påminnelse at dette handler om likeverd, anerkjennelse og samarbeid og at ingen kan forandres utenfra. Om vi skal komme i mål må vi jobbe i et subjektivt perspektiv og ikke gjennom objektivisering. Dette er ekstremt utfordrende for fagpersoner. Vi er oppdratt med en annen ideologi, at eksperten vet best. 

Det er ikke lett å gjengi Bengt sine foredrag, men de er fantastiske. 

Nå står innlegg med Audun på programmet.

Vi må endre holdning fra å reparere feil til å finne ny mening og verdsatte roller. 

Recovery er ikke i mot medikamentell behandling, men at en kun dette  som en del av behandlingen. Vi skal støtte, hjelpe folk til å bli den beste versjonen sv seg selv ut i fra egne forutsetninger. 

Personlige egenskaper er viktigere enn fagkompetanse for relasjonsbygging. Og relasjonsbygging er avgjørende i Recovery. 

Håp e det viktigste i Recovery . Vi må utvikle oss bort fra den vanlige profesjonelle hjeloerollen og utvikle vennskapslignende profesjonalismen. 

Så var turen kommet til NAV sjefen Ørjan Haram. 

Anne Marie Aasen avsluttet med innlegg om Housing first. Recovery er en viktig del av   dette. 

Bilde : Anne Marie AAsen. 

Målet er nå å huse 10 personer. Det er ikke fullsatt så om det er det plass til flere.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s