Innovasjon og teknologi i Volda

I dag har USHT v Brit Steinnes Krøvel og prosjektleder for prosjektet «jeg kan»i Ålesund kommune, Cecilie Campbell hatt innlegg om innovasjon og teknologi for studenter innen sosionom og barnevern ved Høgskolen i volda. Ved siden av teori med stor vekt på den sirkulære innovasjonsteorien (BLT), presentasjon av erfaringer fra bruk av teknologi i tjenestene, fikk studentene se den vakre filmen «The Butterfly Circus»

https://www.youtube.com/watch?v=p98KAEif3bI&feature=youtu.be

Studentene ble videre utfordret til å tenke over hvordan ekspertrollen kan være en ressurs og  en begrensning i møte med mennesker med ulike behov. Studentene diskuterte dette i grupper og presenterte sine refleksjoner etterpå.

Studentene var opptatt av at ekspertrollen kan  bidra til at en blir mer opptatt av problemer enn ressurser hos mennesker, at ekspertrollen gir makt og at denne makten må forvaltes varsomt og reflektert. En gruppe stilte spørsmålet om ekspertrollen faktisk kan begrense mulighetene til å skape ønskede relasjoner mellom fagpersoner og brukere/klienter. Likevel var de opptatte av at fagkunnskap nettopp er viktig for å kunne ha tilstrekkelig innsikt i mennesker med ulike behov sin situasjon. Dette ble en lærerik dag også for oss som var forelesere.

En spesiell takk til Magnus, Caroline og Merete for å bidra med innsikt og innspill. Vi tar dette med oss videre.sammensatt-bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s