Palliativ plan i Møre og Romsdal

Sula kommune ved prosjektleder Tanja Alme leder arbeidet med kløkt og eleganse. 05.01.2017 ble det arrangert styringsrådsmøte for palliativ plan.

Utviklingssenter for hjemmetjeneste (UHT) nå USHT, har i flere år hatt gleden av å følge arbeidet med å utarbeide en felles palliativ plan for bruk i kommuner og Helseforetak i fylket. USHT har vært medlem i styringsrådet.

En palliativ plan er en strukturert plan der alle aktører slik som bruker, pårørende, ansatte i tjenestene og lege samarbeider om å finne best mulig tiltak i form av omsorg, pleie, medisinering og lindring for personer i palliativ fase ( i livets sluttfase). Det er viktig målsetting  at planen skal gjøre det mulig å være i forkant av situasjonen, slik at alle aktører har en felles forståelse for hva som er viktig i ulike palliative faser. Lindring er viktigere enn behandling i en slik fase.

styringsrad-palliativ-plan

Bilde: Styringsrådet består av fra venstre Torunn Veddeng, Grete Juul Molvær, Åse ,Tanja Alme, Kjetil Fylling, Jarl Anders moe og Brit Steinnes Krøvel som også var fotograf for anledningen. Foto: Brit Steinnes Krøvel

Tema for møtet var hvordan det videre arbeidet skal gjøres i Sula kommune, men også hvordan dette skal spres ut til andre kommuner og Helseforetak. Samhandlingsorganet for Helseforetak og kommuner i Møre og Romsdal har besluttet at det skal være en målsetting å få felles mal og bruk av palliativ plan på tvers av Helseforetak og kommuner i Møre og Romsdal.

En viktig diskusjon har vært å få planen digitalt inn i de mange ulike fagsystemene hos de mange tjenestenivåene og tjenestestedene. Det at det benyttes ulike fagsystem både i kommuner, legekontor og helseforetak er kompliserende.

11 januar 2017 vil det bli arrangert et møte mellom ulike aktører og  leverandører av fagsystemene for å se om en i fellesskap kan finne løsninger som er tilfredsstillende for alle .

 

 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s