OMSORGSKONFERANSEN 2016: «FØRE VAR!» endringsarbeid, kvalitetsutvikling og pasientsikkerhet

Minner om årets omsorgskonferanse. Oppdatert program ligger på Fylkesmannen sine nettsider. Påmeldingsfrist 7. september! Program og påmelding

INVITASJON TIL OMSORGSKONFERANSEN «FØRE VAR!» 
endringsarbeid, kvalitetsutvikling og pasientsikkerhet                

TID: 28.-29. SEPTEMBER 2016
STAD: QUALITY HOTEL ALEXANDRA, MOLDE

Skrevet av Greta Hanset, Fylkesmannen i Møre og Romsdal:

Årets omsorgskonferanse har tittel « Føre var!» endringsarbeid, kvalitetsutvikling og pasientsikkerhetsarbeid.

 I Meld. St. 10 2012–2013 God kvalitet – trygge tenester står det mellom anna « Pasienter og brukere skal være trygge på at helse- og omsorgstjenesten har etablert systemer og en kultur for å melde, analysere, lære av og forebygge uønskede hendelser.» I strategi  for pasientsikkerhetsprogrammet 2014 – 2018 er målet å redusere pasientskader med 25 prosent fram til 2019.

 Fylkesmannen skal stimulere kommunane og spesialisthelsetenesta til å følgje det femårige nasjonale programmet for pasientsikkerhet « I trygge hender».

 Vi har fått Solrun Elvik som førelesar på konferansen, som er  nasjonal programansvarleg for kommunane i  Nasjonalt pasientsikkerhetsprogram « I trygge hender» .

Vi får og erfaring frå arbeidet med implementering  frå Tønsberg kommune.  

 Kirsti Skovdahl, professor ved Høgskulen i Sørøst-Norge  vil ha eit innlegg om personsentrert omsorg som verdi i kvalitet- og pasientsikkerhetsarbeidet.

 Steinar Barstad, fagdirektør i Helse og omsorgsdepartementet og Jorunn Hov, førsteamanuensis  vil ha fokus på overgangen mellom eigen heim og sjukeheim.

 Marie Aakre har to innlegg om «Jakten på dømmekraften» , der ho mellom anna vil snakke om kva etikk er i praksis og at vi ikkje lærer av erfaring , men av refleksjon over erfaring.

 Mette Fredheim, programansvarleg for pasientsikkerhetsprogrammet ved UNN, Anlaug Vatne, overlege ved nyfødtavdelinga ved Stavanger Universitetssykehus og Inger Lise Lervik, Utviklingssenter for sjukeheim, Kristiansund kommune og vil leie oss gjennom ein spanande workshop  «Husk kart og kompass! Dashbord for pasientsikkerhet.»

 Erfarings- og kunnskapsutveksling

Fylkesmannen forvaltar kompetanse- og innovasjonstilskot og prosjektskjønn. Begge desse tilskota stimulerer kvart år til innovasjonsarbeid i kommunane. Vi ønskjer å leggje til rette for at kommunane får gjennomført gode prosjekt og gode arenaer for erfarings- og kunnskapsutveksling. Ein slik arena vil vi etablere på årets omsorgskonferanse. Vi har derfor sendt ut ein invitasjon til alle  kommunar i Møre og Romsdal  til å delta med posters el. på konferansen. Prosjektet treng ikkje å være ferdigstilt, men fortel om utfordringar, målet med prosjektet, kva har lukkast og kva problem ein har møtt undervegs.

 Fylkesmannen vil stimulere kommunane å delta med stand på konferansen ved å gi kr 2000  for utgifter til å lage posters, brosjyrer o.l. I tillegg  vil vi betale dagpakke for inntil to personar for den dagen kommunen deltek på stand. Du melder deg på stands på same sted som omsorgskonferansen.

Og Bedre Skal Vi Bli

 Ved Greta Hanset, Fylkesmannen i Møre og Romsdal:

INVITASJON TIL OMSORGSKONFERANSEN «FØRE VAR!»   Endringsarbeid, kvalitetsutvikling og pasientsikkerhet

Tid:  28.-29. september 2016

Stad:  Quality hotel Alexandra, Molde

Årets omsorgskonferanse har tittel « Føre var!» endringsarbeid, kvalitetsutvikling og pasientsikkerhetsarbeid.

I Meld. St. 10 2012–2013 God kvalitet – trygge tenester står det mellom anna « Pasienter og brukere skal være trygge på at helse- og omsorgstjenesten har etablert systemer og en kultur for å melde, analysere, lære av og

forebygge uønskede hendelser.» I strategi  for pasientsikkerhetsprogrammet 2014 – 2018 er målet å redusere pasientskader med 25 prosent fram til 2019.

Fylkesmannen skal stimulere kommunane og spesialisthelsetenesta til å følgje det femårige nasjonale programmet for pasientsikkerhet « I trygge hender».

Vi har fått Solrun Elvik som førelesar på konferansen, som er  nasjonal programansvarleg for kommunane i  Nasjonalt pasientsikkerhetsprogram « I trygge hender» .

Vi får og erfaring frå arbeidet med implementering  frå…

Vis opprinnelig innlegg 170 ord igjen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s