Ålesund: Bo-og miljøtjenesten går nye veier

Innlegg ved Brit Krøvel, UHT Møre og Romsdal

Ålesund kommune imponerte Nasjonalt kompetansesenter for aldring- og helse.

Spennende møte med tema aktivitet, friluftsliv, teknologi og ernæring og der motivasjon fra ansatte blir aktivt benyttet som endringsfaktor. Prosjektene «Røris», «Jeg kan», «Vi kan»  og bruk av konseptet «Fiskesprell» til personer med utviklingshemming  imponerte Nasjonalt kompetansesenter for aldring og helse.Bo og miljøtjenesten i Ålesund

Bilde: Bo og miljøtjenesten. Katrin  og Susanne ble på strak arm invitert til en konferanse Nasjonalt Kompetansesenter for Helse skal arrangere  i 2017.

24.mai 2016 fikk Ålesund kommune besøk av Nasjonalt kompetansesenter for aldring og helse, som var i Ålesund i anledning kurs om utviklingshemming og aldring. De ville samtidig høre litt om velferdsteknologiprosjektet » Jeg Kan», i tillegg til hvordan vi jobber med fysisk aktivitet og ernæring i forhold til mennesker med en utviklingshemming.

Fellesnevner for alt arbeidet som ble presentert var engasjement, motivasjon og gevinst. Uten å gi pådrivere plass er det vanskelig å komme noen vei.

Det ble en fin gruppe som var samlet.  Vi fikk høre innlegg av virksomhetsleder Rigmor Aaland ved arbeid og sysselsetting (Sydvesten) og hennes bevisste fokus på friluftsliv  og treningsopplegget «Røris».

Katrin Sperre og Susanne Rødal presenterte «Vi Kan» prosjektet som er et friluftslivprosjekt som drives fra en bolig, men som en tenker skal spre seg til andre boliger.

Prosjektleder Cecilie Campbell  fra velferdsteknologiprosjektet «Jeg Kan» presenterte prosjektet , men da med et blikk mer rettet mot innovasjonsarbeidet,  motivasjonsfaktorene og pådriverkreftene som må til for å lykkes i  endringsarbeid.

Folkehelsekoordinator Kathrin Kobbevik og Utviklingssenteret for Hjemmetjenester i Møre og Romsdal ved prosjektleder Brit Krøvel var blant bidragsyterne og ballspillerne på møtet. Å ha støttespillere på tvers av fagområder og oppover i organisasjonen er ved siden av dedikerte pådrivere i prosjektetene avgjørende for å lykkes. Dette gir mot til  å gi «ekstra gass!»

Takk til Nasjonalt kompetansesenter som tok initiativ til et lærerikt møte!

Ved spørsmål  eller ønske om læring angående prosjektene, og arbeidet ta kontakt med cecilie.campbell@alesund.kommune.no  så kan hun videreformidle kontakt.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Nyheter og nyttig informasjon og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s