Livets siste dager

Av Lillian Karlsen, kreftkoordinator i Kristiansund kommune.

Kristiansund kommune er innvilget tilskudd under tilskuddsordningen Kompetansehevende tiltak for lindrende behandling og omsorg ved livets slutt- Statsbudsjettet 2016, kap.761.67. Søknaden har vært vurdert av Fylkesmannen i Sør- Trøndelag i samarbeid med Kompetansesenteret for lindrende behandling ved St. Olavs Hospital.

Tilskuddet skal benyttes til prosjektet «Livets siste dager i Kristiansund kommune», et treårig prosjekt (2016-2018) for å implementere Livet siste dager.

Livets siste dager

Livet siste dager er en plan for lindring i livets sluttfase, baserer seg på kunnskapsbasert praksis og er utarbeidet for bruk i Norge. Planen er i tråd med nasjonale og internasjonale prinsipper og anbefalinger for omsorg til døende. Bruk av en slik plan kan sikre en felles overordnet ramme og struktur for behandling, pleie og omsorg i livets siste sluttfase i kommunen, samt å bidra til å innføre en felles kultur og kompetanse i omsorgen for den døende og pårørende på tvers av nivåene i helsetjenesten.

Bruk av Livet siste dager forutsetter at alle faggrupper som gir behandling, pleie og omsorg til døende pasienter og deres pårørende, har kompetanse i grunnleggende palliasjon. Prosjektet vil derfor bistå med obligatorisk undervisning, opplæring og oppfølging som er påkrevd for å sikre den nødvendige forståelsen for bruken av planen, og for å fastholde og videreføre implementeringen på en forsvarlig måte på et enkelte brukersted.

Det arbeides nå med å utarbeide prosjektbeskrivelse og prosjektorganisering. Det planlegges oppstart av undervisning og implementering ved tre pilot-brukersteder høsten 2016.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og nyttig informasjon, Til inspirasjon og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s