Måltidets muligheter

«Måltidets muligheter» dokumentarfilm om matomsorg for eldre på institusjon. Støttet av Extrastiftelsen via Nasjonalforeningen og produsert av Cynergi AS.

 

Teksten under er hentet Fra Facebooksiden til Måltidets muligheter: 

«For beboerne på landets sykehjem er måltidene dagens viktigste holdepunkt – men ikke nødvendigvis et høydepunkt. Slik formulerer Forbrukerrådet på treffende vis utfordringen ved mange av landets eldreinstitusjoner.

I følge Forbrukerrådets rapport er det et stort forbedringspotensiale i matomsorgen for eldre og ofte bare små grep som skal til.

Helsedirektoratets egne tall viser at 20–60 prosent av eldre brukere av kommunens tjenester er underernærte eller i ernæringsmessig risiko.

Dokumentarfilmen «Måltidets muligheter» skildrer hvordan beboere på et sykehjem opplever maten og målidet der de bor. Erlend Eliassen er kostøkonom og vinner av årets matglede-pris. I dokumentarfilmen motiverer han personalet til å løfte måltidet og gi de som bor på sykehjemmet maten de drømmer om og fortjener. Resultatene og responsen hos ansatte og beboere er overveldende. Filmen hadde premiere 2. september 2015 på Klingenberg kino. Vi har også et mål og ønske om å samarbeide med landets kommuner om lokale visninger.»

Dette innlegget ble publisert i Til inspirasjon og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s