Ny rapport om arkitektur for velferdsteknologi

Direktoratet for e-helse har nylig publisert rapport om arkitektur for velferdsteknologi. I omtalen på direktoatets nettsider står følgende:

«Rapporten gir anbefalinger til en arkitektur for utprøving på velferdsteknologiområdet og foreslår en plan for realisering av arkitekturen. Formålet med arkitekturen er å gi rammer for anskaffelser av velferdsteknologiske løsninger, leverandørenes produktutvikling og tilpasning til velferdsteknologiske tjenester i offentlig regi.

Arbeidet har tatt utgangspunkt i at velferdsteknologiske signaler, målinger og data fra annet utstyr i hjemmet skal kunne deles sikkert mellom forskjellige aktører i helsevesenet. Det må derfor etableres en infrastruktur for deling med åpne og sikre grensesnitt som gjør det mulig for forskjellige leverandører og helsepersonell å få tilgang til data og videreformidle helsefaglige vurderinger av helseinformasjonen. 

Den foreslåtte arkitekturen er basert på Continua Design Guidelines med noen tilpasninger. Den gir rammer for leverandørenes produktutvikling og tilpasning til velferdsteknologiske tjenester i offentlig regi.» Arkitektur for velferdsteknologi- anbefaling for utprøving og faser for realisering

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og nyttig informasjon og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s