Demensplan 2020- høring fra HOD

Helse- og omsorgsdepartementet har sendt ut følgende brev i forbindelse med Demensplan 2020:

Demensplan 2020 forside

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

1 svar til Demensplan 2020- høring fra HOD

 1. Reblogged this on Og Bedre Skal Vi Bli and commented:

  Har tidligere blogget om Demensplan 2020. Her er en oppdatering med ord fra Greta Hanset, Fylkesmannen i Møre og Romsdal: «Målet med Demensplan 2020 er å skape et mer demensvennlig samfunn, som tar vare på og integrerer personer med demens i fellesskapet. Dette krever større åpenhet og økt kunnskap om demens i samfunnet generelt og i helse- og omsorgstjenestene spesielt.
  En av de største utfordringene vi står overfor som følge av økt levealder og endret alderssammensetning, er at tallet på personer med demens sannsynligvis vil fordobles de nærmeste 30-40 årene. De fleste av dem vil ha behov for ulike tjenester i eget hjem
  eller sykehjem i løpet av sykdomsperioden. Deres nærmeste vil ha behov for avlastning og støtte. Dagens kommunale helse- og omsorgstjeneste er imidlertid ikke i tilstrekkelig grad bygd og tilrettelagt for personer med demens og deres pårørende. Det er nødvendig med endringer både når det gjelder tjenestenes kompetanse, organisering og fysiske utforming. Hovedinnsatsen av tiltakene i Demensplan 2020 er derfor rettet mot de kommunale helse- og omsorgstjenestene.»

  Helse- og omsorgsdepartementet kommer på årets demenskonferanse 2. og 3. mars og legger fram Demensplan 2020. Fristen for påmelding har gått ut, men hvis det er noen som ikke har fått meldt seg på og ønsker det,så send en mail til undertegnede.

  Med vennlig hilsen

  Greta Irene Hanset
  Seniorrådgiver

  Fylkesmannen i Møre og Romsdal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s