Etikk i praksis – utvidet søknadsfrist

Fra Brit Krøvel, UHT Møre og Romsdal: 

Jeg vil informere om at den ordinære søknadsfristen for å melde seg på studiet Etikk i praksis ved Høgskolen i Ålesund er utvidet til 4. januar 2016.Dette er et høyaktuelt studie for kommuner og helseforetak. 

Den 25 og 26 november 2015 arrangerte KS i samarbeid med Senter for medisinsk etikk(SME) ved Universitetet i Oslo, Helse og Omsorgsdepartementet, Institutt for helse og Samfunn og Universitetet i Oslo, Nasjonal etikk konferansen «På god vei». Konferansen skulle markere avslutningen på prosjektet «Samarbeid om etisk kompetanseheving», og gi retning for veien videre.

 Utviklingssenteret for hjemmetjeneste i Møre og Romsdal og Høgskolen i Ålesund var inviterte til å holde innlegg om samarbeidet med å etablere kurset i «Praktisk etikk» som arrangeres hver høst ved Høgskolen i Ålesund og studiet «Praktisk etikk», som har oppstart om våren.

 Flere av aktørene som arrangerte konferansen løftet frem «Ålesund modellen» med samarbeid mellom Utviklingssenter og Høgskole for å øke den etiske kompetanse som en forbilledlig modell og et godt eksempel på hvordan arbeidet med å styrke kompetansen innen Etikk kan foregå inn i fremtiden. Dette gleder oss stort. Evalueringen av studiet lokalt har også vært svært bra.Det vil også bli lagt ut en nyhetssak om dette i neste uke på høgskolen sine nettsider.

 Under konferansen ble det å styrke den etiske kompetansen fremhevet som spesielt viktig i vår tid og i den tiden vi går inn i med store utfordringer på ulike områder. Det blir blant annet satt likhetstegn mellom etisk arbeid og fagutvikling og etisk arbeid og kvalitetsarbeid i kommunene og i helseforetakene. Å styrke og videreutvikle etisk refleksjon også innen psykisk helse og rus for blant annet å redusere bruk av tvang bør være et innsats område. Det er krav til kommunene om å utvikle og endre tjenestene nå og for fremtiden. Dette er ikke mulig å gjøre uten å ha god kompetanse i etisk arbeid. Etiske refleksjonsgrupper er viktige, men det at ledere er kompetente på området ble trukket frem som avgjørende på konferansen.

 Etisk kompetanse kan i følge forskning som ble presentert på konferansen bidra til å øke handlingsrommet til både ledere og ansatte i en hektisk hverdag og hjelpe til å redusere og bevisstgjøre i situasjoner der bruk av tvang er et vurdert alternativ.  

Ut i fra opplysninger fra Høgskolen i Ålesund er det fortsatt noen ledige plasser på studiet som starter til våren,og fristen er derfor forlenget fra 1. desember 2015 til 4. januar 2016.   Link til studiet:

https://www.hials.no/nor/Forside/Utdanning/Helsefag/Etikk-i-praksis-Videreutdanning. Legger også ved flyer for studiet.

Vennlig hilsen Brit Steinnes Krøvel 

Leder Utviklingssenter for hjemmetjenester Møre og Romsdal, Ålesund kommune team Helse og VelferdTlf 70 16 28 10 Mobil 95 18 71 88 Brit.krovel@alesund.kommune.no

   

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s