Tjenestedesign i offentlig sektor, praksisrettet læring. 

Studentene  i Behovsdrevet innovasjon og Tjenestedesign i offentlig sektor har denne uken vært samlet for andre gang. Studiet er et tilbud ved Høgskolen i Molde avdeling Kristiansund, og studentene arbeider med metoder som benyttes av tjenestedesignere.


Collage fra 1.dag samling 2. Midt i bildet er Kaja Musvær Kistorp og Frida Almqvist i gang med en presentasjon. I bakgrunnen ses noen illustrasjoner som studentene har laget for å vise sine ideer og løsninger. Visualisering er en viktig faktor , og hensikten er å skape felles forståelse.

 Fagansvarlig for  samlingen har vært Kaja Misvær Kistorp og Frida Almqvist, som også hadde workshop og innlegg på den første samlingen. På bildet over ser vi Trude Fløystad Eines som er høgskolelektor ved Høgskolen i Molde og studieandvarlig sammen med Kaja Misvær Kistorp fra Oslo Arkitekt og Designhøydkole.

Studentene arbeider med felles case, nemlig hvordan forbedre immigranter sin opplevelse av integrering i det norske samfunnet. Studentene har til sammen gjennomført hundretalls intervju med immigranter, og har fått omfattende innsikt i deres hverdag og opplevelser. De har gruppevis arbeidet fram forslag til løsninger som i dag ble presentert for et bredt panel kunnskapsrike personer fra ulike deler av offentlige tjenester: NAV, utdanning, miljøarbeidertjenesten, servicekontor, psykiatritjenesten m.fler.

 Ekspertpanelet lytter og gir innspill på forslagene. 

  

 Fra noen av presentasjonene. Vi fikk høre om forslag til samarbeid med yrkesliv, frivillighet, digitale plattformer med videre. De fleste hadde tatt tak i språket som nøkkelen inn til å bli en aktiv medborger i det norske samfunnet. Men det er ikke nok, i tillegg trengs det et godt nettverk. 

 Sissel Hoel fra Difi arbeider med innovasjon og fornying av offentlig sektor, og deltok som observatør på samlingen. Her gir hun studentene kloke ord på veien, og berømmer innsatsen alle har lagt inn i å lære nye arbeidsmetoder. Hun minnet dessuten på om årets Feiltrinnkonferanse. En konferanse om innovasjonskultur i offentlig sektor. Les mer om program og påmelding på Difi sine sider.

 https://www.difi.no/om-difi

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s