Pasientsikkerhet: Kristiansund kommune med i eksklusivt opplæringsprogram!

Helsedirektoratet ved pasientsikkerhetsprogrammet «I trygge hender» inviterte i sommer Utviklingssentre for sykehjem- og hjemmetjenester til å søke om deltakelse i opplæringsprogram for klinikere i pasientsikkerhet og forbedringsmetodikk gjennom «The Scottish Quality and Safety Fellowship«.

Scottish Quality and Safety Fellowship

Det skotske pasientsikkerhetsprogrammet tilbyr hvert år et opplæringsprogram for klinikere i pasientsikkerhet og forbedringsmetodikk og Norge ble tilbudt tre plasser. 

Utviklingssenteret for sykehjem i Møre og Romsdal har vært med å etablere videreutdanning i Trygg legemiddelhåndtering ved Høgskolen i Molde.  Dette er et studie som bygger nettopp på forbedringskompetanse, pasientsikkerhet og farmakologi. Studentene tar med egne forbedriongsprosjekt inn i studiet, og eksamensoppgaven er å utvikle gode løsninger for bedre og sikrere praksis.

Det første kullet ble uteksaminert i Kristiansund våren 2015

Det første kullet ble uteksaminert våren 2015 med studenter fra alle deler av helse- og omsorgstjenestene.

Fra Kristiansund kommune deltok blant andre Marie Faksvåg, Hildegunn Flaten Frøseth og Liss Ladegård Jakobsen fra hjemmebasert omsorg. isse tre studentene samarbeidet om forbedringsprosjekt for sitt tjenesteområde, og laget en film i forbindelse med sitt innsatsområde. Filmproduksjonen ble til i samarbeid med Utviklingssenteret og med støtte fra Fylkesmannen i Møre og Romsdal. Fylkesmannen har også gitt et tilskudd til at det utvikles et opplæringsprogram/refleksjonsverktøy i tillegg til filmen, og det var med bakgrunn i dette arbeidet at vi søkte Helsedirektoratet om deltakelse for Hildegunn Flaten Frøseth.trygg legemiddelhåndtering

Foto over: Hildegunn Flaten Frøseth (i midten) er valgt ut av Helsedirektoratet som deltaker i programmet. Her flankert av Marie Faksvåg, fagsykepleier i hjemmetjenestene i Kristiansund (til høyre) og Trude Fløystad Eines, høgskolelektor ved Høgskolen i Molde. Hildegunn Flaten Frøseth er boleder ved Roligheten omsorgsbolig i Kristiansund kommune. Hun har videreutdanning i Trygg legemiddelhåndtering, lederutdanning og videreutdanning i Aldring og helse og er fast i kommunens Demensteam. Hun skal samarbeide tett med Marie Faksvåg i utvikling av refleksjonsverktøyet. 

Kristiansund kommune er altså en av de tre heldige utvalgte til å få med en deltaker i dette ettertraktede kompetanseprogrammet. De to andre deltakerne fra Norge er pasientsikkerhetskoordinator ved Universitetssykehuset i Nordland og overlege ved barneklinikken, Stavanger universitetssykehus. Deltakere fra Skottland blir valgt ut etter grundige intervjurunder, og de må forplikte seg til å bistå sentrale helsemyndigheter med fagkompetanse 10 dager per år etter endt utdanning. Kristiansund kommune vil dermed få en svært verdigfull ressurs, både til intern og ekstern kvalitet- og kompetanseheving på området pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring.

Helsedirektoratet finansierer for deltakelsen i programmet gjennom fire samlinger i Skottland og en sluttkonferanse i Gøteborg i juni 2016. Utviklingssenteret bistår også økonomisk via støtte fra Fylkesmannen. I tillegg bistår vi i den faglige prosessen i samarbeid med Høgskolen i Molde. Det vil dessuten bli tilknyttet faglige og administrative ressurspersoner lokalt underveis.

Vi gratulerer Hildegunn Flaten Frøseth med å bli utvalgt, og ønsker lykke til med det viktige arbeidet. Vi gleder oss!


Dette innlegget ble publisert i Nyheter og nyttig informasjon, pasientsikkerhet og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Pasientsikkerhet: Kristiansund kommune med i eksklusivt opplæringsprogram!

  1. Grønvik Cecilie K Utheim sier:

    Gratulerer!. Kjempebra Hildegunn
    Cecilie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s