Stor aktivitet på demensfeltet i Kristiansund!

Nyttig nytt fra demenskoordinator i Kristiansund kommune:

Liv Inger Korsnes Nilsen

Liv Inger Korsnes Nilsen

Tiltakspakke demens

Kr-sund kommune er en av åtte kommuner som deltar i prosjektet i regi av Helsedirektoratet og Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse. Oppstart januar 2015. Vi har inkludert tre av fem roder ved hjemmetjenesten. Demenskoordinator er ansvarlig for prosjektgjennomføringen og Demensteamet er veiledere for ansatte som deltar i prosjektet.

Noen av tilbakemeldingene fra første evalueringsmøte

  • Avdekket behov for tjenester i starten

Det ble nevnt spesielt i forhold til oppfølging av ernæring og behov for dagtilbud.

  • Pårørende opplever trygghet
  • Pårørende er veldig imøtekommende, bare positive tilbakemeldinger fra pårørende.
  • Mange spørsmål fra pårørende
  • Det er viktig at andre tar opp ulike spørsmål som omhandler behov for hjelp osv..

TILTAKSPAKKE DEMENS infoskriv

Demensvennlig samfunn:

Dette er en kampanje i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen. Dette arbeidet er utformet slik at Nasjonalforeningen gjør avtaler med kommuner som ønsker å bli med i kampanjen, og disse får opplæringsmateriell og en del andre ressurser.  Kampanjen er i sin spede oppstartsfase og følgende kommuner er i gang: Arendal, Moss, Bærum, Ulstein og Løten.

Demensteamet i Kristiansund har tatt initiativ for dette viktig arbeidet i vår kommune. Vi har allerede gjennomført informasjonsmøter for utveksling av erfaringer i møte med mennesker med demenssykdom og om kampanjen ”demensvennlig samfunn”. (servicekontoret og politi- og brannetaten). Vi ønsker også å inkludere handelsstanden. Samtlige får tilbud om et basiskurs i demens.

Som du ser skal kontrakten forankres hos ordfører i den enkelte kommune. Vår ordfører er kontaktet og er positiv til ”vår” deltakelse i kampanjen.

Aktivitetsvenn

Vi er godt i gang med Aktivitetsvennordningen. De første starter opp neste uke. Les mer om Nasjonalforeningen for folkehelse sin satsning på frivillige aktivitetsvenner

Kompetanseheving

Det satses på kompetanseheving innen demens i vår kommune: 140 ansatte i omsorgstjenesten deltar i dag på Demensomsorgens ABC. (perm 1+2) I 2014 fikk ca 130 ansatte sine studiebevis for gjennomført studie. 34 ansatte gjennomførte Demensomsorgens ABC (perm3) Miljøbehandling.

Det ble utdannet tre Marte Meo veiledere i 2014 og 16 Marte Meo praktikere våre 2015. I tilegg er det flere som har ulike relevante videreutdanninger.

Marte Meo veiledere

Bildet over er hentet fra May Britt Storjord sin facebookside- hun har vært fagansvarlig for studiet, og skrev følgende bildetekst: Hipp hurra for Kristiandsunds nye Marte Meo veiledere og praktikere! Det har vært en stor glede å bli kjent med dere og fått tatt del i all kunnskapen og erfaringene som dere har delt. Tusen takk! 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s