Nettverksmøtet på Sunnmøre

Det faglige nettverket for Utviklingssentrene i Møre og Romsdal møtes jevnlig, og i dag er det møte for nettverket på Søre Sunnmøre.  Samlingen foregår i demonstrasjonsleiligheten for velferdsteknologi ved høgskolen i Ålesund (ALV). 

  
Helen Berg har vært prosjektleder for læringsarenaen ALV Møre, men går nå over i delt stilling mellom Høgskolen og Utviklingssenteret. Skal jobbe med velferdsteknologi inn i høgskolefagene og ut mot kommunene. 
God diskusjon om kompetanse velferdsteknologi, hvordan lære av hverandre. Mange eksempel på at velferdsteknologi må være forankret i behov og testet ut nær bruker. En viktig læring i ALV Møre er nettverksarbeidet og opparbeiding av et miljø der teknologi, bruker og helsepersonell samarbeider. 

Et praktisk eksempel fra denne samarbeidsarenaen er hvor kontakter skal plasseres, velferdsteknologi krever strøm – og kontaktpunkt nær dører, vindu, toalett og nær taket kan være viktig. 

  
Tone Kirkhorn presenterte fra et møte med det nasjonale velferdsteknologiprogrammet «Samveis», med informasjon om hva som skjer nasjonalt i forhold til arkitektur og system. Hva skal vi i Møre og Romsdal jobbe med? Hovedmål for våre lokale prosjekt må være tjenesteutvikling, mens testing av teknologi skal skje sentralt.  

Det oppfordres til å høste erfaringer fra andre kommuner når man skal ta i bruk/planlegge velferdsteknologi. Både «Velferdsteknologi» og «arena#samveis» er aktive diskusjonsgrupper på Facebook. Samveis har også aktiv YouTube- konto.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s