Morgendagens sykehjem – nye innspill fra ansatte før pilotering

Rokilde sykehjem i Kristiansund ble i 2014 tatt opp sammen med Østfold sykehus og Oslo Universitetssykehus i Designdrevet innovasjonsprogram (DIP).

Hva er DIP? 

 


Thomas Nordeng og Emilie Strømmen Olsen presenterer funn og endringsforslag, samt tar i mot innspill fra ansatte.

Ved Rokilde sykehjem arbeides det nå med å utvikle «Morgendagens sykehjem», en ny å organisere og drive sykehjem på. Det er firmaet Designit som har oppdraget med å drive designprosessen. Pasienter, pårørende, personell og samarbeidsaktører har deltatt aktivt i prosesessen.

Hensikten med Morgendagens sykehjem er at pasientene skal få en bedre opplevelse av å bo i sykehjem, at ansatte skal få en bedre arbeidshverdag. I tillegg skal Morgendagens sykehjem svare på morgendagens omsorgsutfordringer. Hva skal til for å gi gode og trygge tjenester i framtiden? Har vi nok helsepersonell, kompetanse og ressurser?

Personalet har gitt svært innsiktsfull innspill til hva som kan gjøres bedre og annerledes.  Personalet opplever frustrasjoner over å ikke strekke til på alle områder, spesielt på trivselsskapende tiltak. Samtidig sier pasientene at de opplever kjedsomhet. Forslaget fra personalet er å ha en bedre differensiering av ansvars- og oppgavefordeling. Hvem skal gjøre hva?

Designit har sammenfattet alle forslagene og innspillene, og personalet gir nå enda flere tilbakemeldinger på funnene før de nye organisasjonsmodellen skal utprøves. Oppstart av pilot 11.mai., og i pilotperioden vil det bli gjort verdifulle erfaringer som vil bidra til forbedring og videreutvikling av konseptet.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s