Trygg Legemiddelhåndtering

Mandag 13. og tirsdag 14. april var Høyskolesenteret i Kristiansund arena for en festforestilling, nemlig muntlig eksamen i videreutdanningen «Trygg Legemiddelhåndtering». Team eller enkeltstudenter fra til sammen 16 arbeidsplasser i Møre og Romsdal la frem sine forbedringsarbeid for sensorer, panel, medstudenter og tilhørere. Her fikk vi høre om mye fantastisk arbeid og kreativitet! Studentene har brukt modell for kvalitetsforbedring  til å ta tak i utfordringer innen legemiddelhåndtering som de selv kjenner på i arbeidshverdagen – og dette har gitt utrolige resultater.

Studentene har blant annet funnet uventede årsaker til avvik, for eksempel viste de gjennom en kartlegging at årsaken til at det ble glemt å gi medisin var at en god kultur for å hjelpe hverandre ubevisst hadde ført til mer uklare ansvarsforhold. Når de ble bevisst dette – kunne de jobbe med å få på plass nye rutiner som viste seg å gi mindre avvik.

Andre gjorde praktiske forbedringer som for eksempel låsbare verktøyskrin for sikrere oppbevaring av medikamenter i hjemmetjenesten, eller at man fikk mer oversiktlig medisinrom ved å bruke hyllelister fra dagligvarebutikk – slik at ATC-merkingen kunne flyttes på når man har varierende mengde av de ulike typene medisinene på hyllen.

Det vil etterhvert bli utgitt en rapport der vi sammenfatter erfaringene med denne type videreutdanning og eksamen, og her vil også mange av forbedringsarbeidene bli presentert til inspirasjon for andre.

Vi ønsker nå disse første «Trygg Legemiddelhåndtering»-studentene lykke til videre, og gleder oss til å ta imot nye studenter til høsten.

OBS: det er fortsatt mulig å søke opptak frem mot 1. juli (løpende opptak)  Søknad sendes inn via Høgskolen i Molde

34 glade forbedringsagenter i trygg legemiddelhåndtering! Foto: Petter Ingeberg

34 glade forbedringsagenter i trygg legemiddelhåndtering! Foto: Petter Ingeberg

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

1 svar til Trygg Legemiddelhåndtering

  1. Så flott at utdanningen var så vellykket. Vel blåst! Jeg gleder meg til å lese hele rapporten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s