Samling 3 Læringsnettverk i Velferdsteknologi

Siste ordinære samling i læringsnettverk i Velferdsteknologi i Møre og Romsdal arrangeres på Quality Alexandra hotell i Molde i dag 17.april. Den aller siste samlingen blir i Ålesund 27.5 (kveldsamling med etikk og juss) og 28.5 (presentasjoner og erfaringsdeling). Dette er en felles erfaringskonferanse for de tre læringsnettverkene Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal. 

Dagens samling i Molde er viet til gevinstrealisering. Gruppene presenterer sitt innovasjonsarbeid, og får tilbakemeldinger på løsningene. Møteleder Helen Berg og oversikt over de 5 fundamentene som teamene har arbeidet med i løpet av læringsnettverket. 

Teamene forbereder sine presentasjoner. Alle teamene skal i tillegg levere sine bidrag til det som skal bli en felles rapport til inspirasjon og erfaringsdeling, både om tema og læringsprosesser. Rapportene skal publiseres på erfaringskonferansen 27. -og 28. mai i Ålesund. 

Presentasjon gevinstfordeling

  • Ålesund kommune -«Jeg kan». Innføring av memoplanner og skype kan gi økt selvstendighet for brukeren, større effektivisering for tjenesteutøver og bedre kvalitetssikring av tjenesten, ikke minst ved bruk av et system. 
  • Sunnmørsgruppa- Trygghetspakken. Økt selvstendighet og økt brukerstyring med bruk av teknologi. Antall besøk for å sjekke om noe har skjedd kan reduseres til fordel for mer målrettet tilstedeværelse. 
  • Aukra 1- GPS med 2-veis kommunikasjon. Utgangspunkt i en person med kognitiv svikt, og som ønsker å bo hjemme i egen bolig så lenge som mulig. Større selvstendighet og bedre trygghet for bruker. Bedre omdømme for kommunen med bedre brukerstyring. 
  • Aukra 2- historia om Per som er redd på natta. Brukerreise med ergoterapeut. Lagt til rette med både teknologiske og praktiske løsninger. Bedre egenmestring, bedre livskvalitet. Noe bedring organisatorisk – bedre situasjon for ansatte når bruker får bestemme mer selv. 
  • Hareid kommune- Trygghetspakke. Jobber med en ny løsning som det kan bygges videre på. Økt trygghet. Nå vekkes sovende brukere ved tilsyn, teknologi kan gi en mer skånson og kvalitetsmessig bedre overvåking. Eksempelvis ved bruk av fallalarm. Forebygge bruk av institusjonsplasser. Må jobbe videre med forankring og samarbeid med it.  Planlegger idékafé. 
  • Ørsta kommune- spillteknologi. Gevinst i kroner og øre er utfordrende, men bedre kvalitet for brukeren er hovedmål. Bedre aktivitet, bedre kvalitet i tilbudet, bedre mestring. Mulig forebygge uro og vandring. Mulig endret holdning til muligheter med teknologi hos ansatte. Forebygge funksjonssvikt. Bedre omdømme? 
  • Vestnes kommune- sporingsteknologi. Fulgt en person som har flyttet fra distriktet til sentrum. Bred involvering i lokalmiljøet. Interesse om å ordne ut selv hos pensjonister. Skal kommunen bare være tilretteleggere? Planene er godt forankring. Gevinst: tryggere hverdag. 
  • Molde kommune- E-vindu. Utgangspunkt i en bruker. En skjerm som kan kobles opp til flere nettsider, som nyheter, mail, spill, Facebook, albumet mm. Gevinst ansatte: kan jobbe med mer målrettede oppgaver. Bedre samvittighet når han forlates- har ting å gjøre. Bedre deltakelse i samfunnet, venner på skype, betale egne regninger mm. Utvide tilbudet i Molde kommune- et ekstra trinn i omsorgstrappa?
  • Surnadal kommune- helhetlig pasientforløp. Er vi som kommune godt nok rustet til å systematisk ta i bruk teknologiske løsninger? Klarer vi å tenke annerledes i et helhetlig bilde? Ser vi dette godt nok i samfunnsøkonomisk sammenheng, som tjenesteutøvere? Bruke teknologiske løsninger i en helhetlig kontekst- brukerbehov – løsning. Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s