Oppstart læringsnettverk i velferdsteknologi i Møre og Romsdal

I dag 28.oktober 2014 startes et helt nytt læringsnettverk i Møre og Romsdal, nemlig Læringsnettverk i velferdsteknologi. Satsingen er et resultat av arbeidet som er lagt ned i Det midtnorske velferdsteknologiprosjektet. Fylkesmennene i de tre midtnorske fylkene tok initiativ til dette prosjektet etter en studietur til Aberdeen i 2010.
Fylkesmennene i de tre fylkene inviterer nå alle kommunene til fylkesvise læringsnettverk i Velferdsteknologi for å skape enda bedre kunnskapsoverføring lokalt.
I Møre og Romsdal gjennomføres læringsnettverk i samarbeid med Utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester i Møre og Romsdal som står for den praktiske gjennomføringen. Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenestene er faglig medspiller i prosessen.

IMG_2013.JPG
Sverre Veiset, fylkesmannen i Møre og Romsdal ønsket velkommen til deltakerkommunene.

TEAMENE PRESENTERER SEG SELV

1. Aukra kommune

IMG_2015.JPG
Aukra tester ut fallsensor og videofunksjon på et rom ved sykehjemmet. I hjemmesykepleien skal det på samme måte testes ut velferdsteknologi i en omsorgsleilighet. Rommene testes ut både for brukere, ansatte og pårørende.
Teamleder i Aukra kommune er Randi Fredriksen Randi.fredriksen@aukra.kommune.no

2. Vestnes kommune

Frode Joranger er ergoterapeut og teamleder, og presenterer prosjektet. Målet med deltakelsen er å utrede grunnlaget for bruk av blant annet GPS-sporingsteknologi. frode.joranger@vestnes.kommune.no

IMG_2016.JPG

3.Sykkylven kommune

Morten Kristiansen er teamleder, han har en mastergrad i informasjonsteknologi. Morten.kristiansen@sykkylven.kommune.no
Sykkylven kommune jobber med implementering av velferdsteknologiske løsninger, og ser på nye løsninger for meldingsmottak for varslings- og sensorteknoligi.

IMG_2017.JPG

4. Hareid kommune
Teamleder er Unni Bergdal unni.bergdal@hareid.kommune.no
Fokuset er; å ha trygge liv i egne hjem, selv når helsa skranter. Det andre er; øke kompetansen hos ansatte. Kommunen skal i tillegg skifte ut trygghetsalarmsystemet sitt.

IMG_2027.JPG

5. Molde kommune

Molde kommune har nettopp startet en tverrfaglig velferdsteknologigruppe som er forankret på rådmannsnivå. Langsiktig mål er at gruppen skal være en ressursgruppe for hele kommunen, samt systematisisere og koordinere tjenestene. GPS er utprøvd, og nå skal eVindu for sosial kontakt prøves ut på flere tjenesteområder. Presentasjon ved Tanja Tallén.

IMG_2019.JPG
Teamleder er Ann Mari Abelvik ann-mari.abelvik@molde.kommune.no

6.Surnadal kommune

Annett Ranes presenterer prosjektet. Kommunen har en arbeidsgruppe, og har arbeidet med forankring lokalt, blant annet ved å utarbeide en plan for bruk av VFT og IKT. Surnadal vil øke den generelle kompetansen hos ansatte, og at VFT-tiltak er godt forankret hos ansatte. Kommunen arbeider med helhetlige pasientforløp, og vil knytte velferdsteknologiske tiltak opp mot denne arbeidsmetodikken. Teamleder er Gunhild Eidsli gunhild.eidsli@surnadal.kommune.no

IMG_2022.JPG

7. Ørsta kommune

Ørsta kommune opplever påtrykk fra ansatte, men har så langt liten erfaring. Målet er å få økt kompetanse, lære om kartlegging og organisering. Teamet skal utvides i det lokale arbeidet for bredere forankring.

IMG_2023.JPG
Teamleder er Sylvi Romestrand sylvi@romestrand.orsta.kommune.no

8.Ålesund 1

IMG_2024.JPG
Fellesnevneren for denne interkommunale gruppen er et samarbeid med GPS og spillteknologi i Det Midtnorske velferdsteknologiprosjektet. Alle kommunene har lokale arbeidsgrupper. Samarbeidsprosjektet nå er et «prosjekt i prosjektet»- nemlig å utvikle Trygghetspakker opp mot en mottakssentral.
Teamleder er Tone Kirkhorn tone.kirkhorn@alesund.kommune.no

Ålesund 2

Teamet skal arbeide systematisk med kartlegging og utprøving av VFT hos personer med psykisk utviklingshemming. Målet er at brukerne får opprettholde selvbestemmelse og brukerstyring. Mulige løsninger er nettbrett for kommunikasjon, omgivelseskontroll og GPS-teknologi.

IMG_2025.JPG
Teamleder er Cecilie Campbell ceciliecampbell@alesund.kommune.no

Helen Berg, prosjektleder for ALV-Møre presenterer Sirkulær Innovasjonsmodell. N3

IMG_2035.JPG

Anbefalt lesing: Veikart for velferdsteknologi i kommunene

IMG_2043.JPG

Forventninger til læringsnettverket
Deltakerne spurte hverandre om forventninger til læringsnettverket, og svarene ble notert på postit-lapper. Alle lappene er nå oppsummert, og kan leses her: Forventninger til læringsnettverk i forbedringsarbeid
Forventninger til læringsnettverket i VFT

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Oppstart læringsnettverk i velferdsteknologi i Møre og Romsdal

  1. Solrunn Hårstad sier:

    Lykke til med gjennomføring av 1. samling i Læringsnettverk for velferdsteknologi.

  2. Leidulv Grimstad sier:

    Vel, Ålesund 1 er vel eigentleg Sunnmørsgruppa…? Vier frå Vanylven, Herøy, Ørskog. Ulstein og Ålesund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s