Sammen for lindring – Nytt palliasjonsprosjekt i Romsdalskommunene

Lillian Karlsen er kreftkoordinator i Eide kommune, og har i tillegg vært prosjektleder for prosjektet ”Lindring på tvers”. Dette prosjektet er nå avsluttet, og hun går nå inn som prosjektleder i et nytt prosjekt: «Sammen for Lindring».

Om «Lindring på tvers»

«Lindring på tvers» (2011-2013) har vært et samarbeidsprosjekt mellom Fræna kommune, Eide kommune og Palliativt team ved Molde sykehus; med fokus på samhandling og kompetansehevende tiltak for å øke kvaliteten på lindrende behandling, pleie og omsorg. Sluttrapporten kan lastes ned her: Sluttrapport «Lindring på tvers»

Om «Sammen for lindring»

Hovedmål for prosjektet er at ROR- kommunene gir et helhetlig, kvalitativt og sammenhengende tjenestetilbud innen palliasjon, som bidrar til forutsigbarhet, trygghet og best mulig livskvalitet for pasienter og pårørende med behov for lindrende behandling, pleie og omsorg. Les mer om resultatmål i dette svært oversiktlige sammendraget: ABSTRACT

Sammen for Lindring kommuner

Lillian Karlsen skriver om prosjektet:

Vi ønsker med prosjektet ”Sammen for lindring” å heve den generelle kompetansen innen palliasjon, sikre tilgjengelighet av spesialkompetanse på kveld, natt og helg, implementere en standardisert «plan for lindring» og styrke samhandling gjennom gode praktiske løsninger som skal ha overføringsverdi til alle kommuner i helseforetaket. Vi vil også legge til rette for at frivillige og likemenn i større grad kan delta i kreftomsorgen. Gjennom økt kompetanse, økt tilgjengelighet og bruk av en plan for lindring ønsker vi å oppnå et bedre tjenestetilbud og gi trygghet og forutsigbarhet for pasienter og pårørende i en sårbar livsfase. Vi er opptatt av at alle pasienter med behov for palliasjon får det samme lindrende tilbudet i våre kommuner. Kreftpasienter er en stor gruppe som det er mye fokus på. Lettere å overse kan være sykehjemspasienter med langtkommen demenssykdom, KOLS, hjertesvikt eller nevrologisk sykdom. Vi erfarer stadig utfordringer med eldre pasienter på sykehjem med komplekse sykdomsbilder og med stort behov for palliasjon. I Nasjonalt handlingsprogram for palliasjon i kreftomsorgen poengteres nettopp det at palliativ behandling ikke bare gjelder kreftpasienter, og at de mer generelle delene av handlingsprogrammet også er relevante og aktuelle utenfor kreftomsorgen. Det er med dette viktig å identifisere og kartlegge alle pasienter i kommunene våre med behov for palliasjon for å kunne planlegge god behandling, pleie og omsorg. Alle kommuner i Romsdal Regionråd har bekreftet at de delta i prosjektet, og har satt av ressurspersoner for praktisk arbeid i gruppene. Disse ressurspersonene blir sammen med prosjektledelsen ansvarlig for implementering av de ulike tiltak i sine kommuner, og også for videreføring etter endt prosjektperiode.

Les mer på prosjektets egne nettside: www.sammenforlindring.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s