Omsorgsprisen 2014 for brukerinvolvering i sykehjem

Kristiansund kommune mottok nylig Fylkesmannen i Møre og Romsdal sin omsorgspris for 2014 for arbeidet med brukerinvolvering i sykehjem. Det systematiske arbeidet er initiert ved- og videreført fra Rokilde sykehjem, Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal.  I grunngivingen for prisen heter det:

«Kommunen som får årets omsorgspris har arbeidd systematisk og godt over fleire år for å betre brukarmedverknad i sjukehem. Brukarar har rett til å medverke, samstundes som brukarmedverknad har ein eigenverdi, og er eit tiltak for å betre og kvalitetssikre tenestene. Arbeidet er eit godt døme på god brukarmedverknad på individ- og systemnivå. Brukarmedverknad er ein lovfesta rett og ikkje noko ein kan velje bort. Som kommunen seier er «brukarinvolvering ikkje berre eit verkemiddel til kvalitetsforbetring, men ein føresetnad«. Kommunen er gjennom dette arbeidet eit godt døme for andre på korleis det kan gjerast. Arbeidet med brukarmedverknad i sjukeheim i Kristianssund kommune kan medverke til betre utforming og gjennomføring av både generelle og individuelle tilbud i kommunane. For å gje andre hjelp i dette arbeidet er eit læringsopplegg om brukarmedverknad under utarbeiding.»

Rokilde sykehjem i Kristiansund, Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal- har utarbeidet et inspirasjonshefte om brukerinvolvering i sykehjem. I den videre prosessen skal det altså utarbeides et opplæringsverktøy for andre som ønsker å ta i bruk noen av de virkemidlene som er beskrevet her. Her kan du laste ned og lese heftet som omhandler tiltak både på individ- og systemnivå. Brukermedvirkning hefte forside

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s