Samling for Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester

Helsedirektoratet inviterer hvert år alle utviklingssentre og senter for omsorgsforskning til konferanse.

IMG_0574.JPG
Ingvild Svendsen ønsker velkommen

Årets konferanse ble åpnet av Ingvild Svendsen fra Helsedirektoratet, som snakket om sentrale dokumenter som legger føringer for Utviklingssentrene, den kommende evalueringen av satsningen på utviklingssentre, og om arbeidet som blir gjort. 38 utviklingssentre jobber med forskjellige prosjekter innen 31 ulike fagtema, og i tillegg drives det nettverksarbeid både lokalt og regionalt.

IMG_0575-0.JPG
Kristin Løkka presenterer statsbudsjettet 2015

Statsbudsjettet 2015 ble lagt frem i går, 8/10 – og Kristin Løkke fra HOD presenterte tall og føringer som gjelder helse og omsorgstjenestene.
Utviklingssentre fremheves som en faglig spydspiss, og utviklingssentrenes rolle videreføres i Omsorg 2020. Tilskuddene til Utviklingssentrene videreføres, men økes ikke. Videre er det interessant å høre at det er lagt inn forslag om at eksisterende tilskudd til kommunehelsetjenesten skal samles i et kommunalt kompetanse og innovasjonstilskudd, som skal forvaltes av fylkesmannen. Dette vil gi enklere forvaltning, enklere søknadsprosess, og større mulighet til prosjekter som spenner over flere områder/temaer på en gang.

IMG_0577.JPG
90 deltakere, nettverksbygging og deling av erfaringer

Avdelingsdirektør i KS, Tone Marie Nybø Solheim, presenterte synspunkter på utviklingssentrenes rolle i fremtiden relatert til kvalitetsarbeidet i kommunene. Hun påpekte at vi har et stort og mangfoldig oppdrag, i skjæringspunktet mellom brukerfokus og kommuneøkonomi. Forsamlingen ble utfordret til å fortelle om hvordan vi når ut til kommunene, hvordan vi vet hva som er behovet og hvordan vi måler kvalitet.

IMG_0588.JPG
Tone Marie Nybø Solheim fra KS

Etter lunsj var det satt av tid til å diskutere utfordringer i demensomsorg, og hvilke tiltak som trengs. Kristin Løkka fra helse og omsorgsdepartementet innledet til gruppearbeid, og innspillene vil bli brukt i arbeidet med demensplan 2020.

IMG_0591.JPG
innspill etter gruppearbeid noteres

Anne Grete Skjelanger holdt innlegg om resultater av Pasientsikkerhetskampanjen og om videreføringen i pasientsikkerhetsprogrammet. Spredning via Utviklingssentrene har vært en suksess, men utfordringen har vært å få folk til å måle. Andre utfordringer har vært å få reell brukermedvirkning.

IMG_0594.JPG
Anne-Grete Skjellanger, sekretariatleder Pasientsikkerhetsprogrammet

Dagens siste innlegg var fra NOKLUS, som er en ideell organisasjon som jobber for kvalitet i laboratorieundersøkelser. De har ansatt bioingeniører og leger i alle fylker som driver med veiledning og opplæring i laboratoriearbeid både på legekontor og sykehjem. Det finnes også e-læringskurs for oppfriskning. NOKLUS kan også gi råd ved innkjøp av utstyr, utvikling av prosedyrer og dokumentasjon.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s