Sanserom på Bergan sykehjem i Kristiansund- et ildsjelprosjekt

Det er mye man kan gjøre selv ved hjelp av engasjement, kunnskap og tilrettelegging fra ledere.  Sanserommet ved Bergan er et slik eksempel. «Og bedre skal vi bli» har mottatt en inspirerende oppdatering fra en av de som har jobbet med å få til dette; Kari Eva Eide, sykepleier ved skjermet avdeling Bergan sykehjem. Hun skriver:

«Vi hadde et lite lager som julepynt og div var lagret.Dette kunne brukes til et sanserom. Vi hadde en plan å bruke det i aktiv omsorg, og spesielt til personer med utfordrende adferd.  Undertegnede fant forskning på emnet og informerte på husmøtet om sanserommet.  Mange timer gikk med på å utarbeide,kjøpe inn div materiell, male og henge opp draperinger i taket. Enhetsleder Bill Thomelthy var malemester og avd.spl Heidi Lesund var innkjøpsmester sammen med meg.

Vi fant mye interessant på utviklingssenteret som bl.a Rokilde undervisningssykehjem er med på. Der fant jeg foldere om håndmassasje,fotmassasje og div.litteratur om aktiv omsorg.

Utfordringa er å finne rom for å bruke sanserommet i en hektisk hverdag på sykehjemmet.»

Gratulerer med det flott sanserommet, og tusen takk for inspirerende bidrag til vår nettverksblogg. Vi håper og tror at andre lar seg inspirere både av kreativitet, evne til gjennomføring og for deltakende ledelse!

Sanserommet

Oppdatering 23.9.14 ved Kari Eva Eide:
Sansehage

Vi jobbet mye med sansehagen og fikk god hjelp i fjor av gartnere på Frei. Vi hadde dugnad både i fjor, og i år før sommeren tok tak. Det har blomstret fint, og vært til glede for pasienter,pårørende og oss som jobber her. Mye skjer på frivillig basis, og mange pårørende har jobbet hardt for å få til denne hagen. Likeså mange engasjerte medarbeidere ved skjermet avdeling.

Vi har hatt andakt flere ganger i hagen, og det har vært til stor glede for pasienter og pårørende!

Bergan sykehjem har et unikt uteområde,og skulle ønske at hagen ble utvidet og opprustet. Vi opplever ofte at pasienter, og deres pårørende ved Bergan sykehjem, gjerne vil inn i sansehagen ved skjermet avdeling. De vil oppleve roseduften,de fine fargene ved blomstringen, og om frukttreet bærer frukt. Er det epler på treet i år? Smaker solbæra godt?

Det har vært mange gledesstunder,der vi koser oss både pleiere, pasienter og pårørende utenfor i hagen. Der spiller vi CD med trekkspillmusikk, tar oss en svingom eller synger med i takten til blåveispiken,eller Nidelven.
Det skal ikke så mye til for å gjøre dagen unik og spesiell for våre pasienter.

Musikk i frisk luft sammen med duft fra vaffelsteking ilag trekkspillmusikk,ja det er en vakker opplevelse, og slike dager må vi ta godt vare på! Håper dette er en inspirasjon for andre!

Mvh Kari Eva Eide

Sansehage Bergan

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s