Viktig møte i Bjugn for Det midtnorske velferdsteknologinettverket

Det midtnorske velferdsteknologiprosjektet ble avsluttet som prosjekt våren 2014, og videreføres nå som et nettverk. Kommunene som har deltatt i prosjektet vil arbeide med å videreføre erfarings- og kompetanseheving i regionen. Det vil i alle 3 fylkene vil det i løpet av inneværende år bli igangsatt læringsnettverk i velferdsteknologi for kommuner som er i gang med nye prosjekt.

Møtet i Bjugn dreier seg i hovedsak om etablering og drift av de nye læringsnettverkene. Dagen startet med å presentere læringsnettverk som metode, basert på historikk fra IHI og Breakthrough Series, samt å dele erfaringer ved å gjennomføre læringsnettverk.
Det er gjort noe forskning og evaluering av løringsnettverk tidligere, noe som ble gjenstand for diskusjon på møtet. Som; FAFO sin rapport om læringsnettverk og innovasjon – er det egentlig snakk om læringsnettverk, eller er dette en rapport om faglige nettverk?
Nasjonalt kunnskapssenter sin rapport Læringsnettverk som verktøy i kvalitetsforbedring ble også diskutert. Hvorfor bruke denne tilnærmingen når effekten er så lite konkluderende?

20140625-111317-40397613.jpg
Noen av deltakerne i Det Midtnorske nettverket.

Sigrid Nakrem, HiST har i samarbeid med Siv Iren Stormo Andersson, Bjugn, tatt initiativ til å gjennomføre følgeforskning på de nye læringsnettverkene i velferdsteknologi som nå starter i Midt-Norge, og hun presenterte foreløpige forskningsspørsmål.

20140625-112411-41051525.jpg
Sigrid Nakrem, HiST

Fra NTNU deltok stipendiat Joseph Schultz fra Kansas. Han deltar i et innovasjonsprogram, og vil konsentrere sin forskning om innovasjon i eldreomsorgen i Norge. Han vil undersøke innovasjonsprosesser i store og mellomstore kommuner i forbindelse med de demografiske utfordringene som foreligger.

20140625-125254-46374020.jpg

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s