Hverdagsrehabilitering i Kristiansund

I Kristiansund jobbes det nå systematisk med hverdagsrehabilitering, og resultatene lar ikke vente på seg. Rehabilitering er tidsavgrensede, planlagte prosesser med klare mål og virkemidler, hvor flere aktører samarbeider om å gi nødvendig bistand til pasientens og brukerens egen innsats for å oppnå best mulig funksjons- og mestringsevne, selvstendighet og deltakelse sosialt og i samfunnet. En rehabiliteringsprosess må planlegges og gjennomføres ut fra brukerens individuelle behov. Selv om bistand fra helsepersonell og andre yrkesgrupper er nødvendig, er den beste rehabilitering i prinsippet den brukeren selv står for. Hverdagsrehabilitering er et nasjonalt satsingsområde som er beskrevet i Stortingsmelding 29; «Morgendagens omsorg». Les mer om satsingen her.

KS omtaler Hverdagsrehabilitering som: «Fra passiv mottaker til aktiv deltaker» Tittelen er navnet på KS sitt FOU-prosjekt om hverdagsrehabilitering.

I Kristiansund er det laget en egen brosjyre på den lokale satsingen som har fått benevnelsen TRYGG OG AKTIV I EGET HJEM – og som nevnt, resultatene er allerede svært overbevisende, noe som framkommer i filminnslaget under, hentet fra TKTV sine nettsider.

Hverdagsrehabilitering i Kristiansund

Dette innlegget ble publisert i Nyheter og nyttig informasjon, Til inspirasjon og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s