Åpning av visningsleilighet i ALV-møre

Tekst og bilder: Rigmor Einang Alnes (senter for omsorgsforskning)

På bakgrunn av midler fra Fylkesmannen i Møre og Romsdal ble det våren 2013 innledet et samarbeid mellom Høgskolen i Ålesund og Ålesund kommune om å etablere en « Arena for Læring om Velferdsteknologi» (ALV-møre). Onsdag 11. juni var det åpning av et egen leilighet som skal fungere som et laboratorium for uttesting og visning av ulike velferdsteknologiske løsninger. Hukommelseshjelpemiddel, omgivelseskontroll, spill-aktiviteter og et toalett med spyle- og tørk funksjon var noe av det som til nå et kommet på plass i leiligheten som er lokalisert sammen med labber for demonstrasjon og simuleringsaktiviteter i sykepleie og helsefag ved Høgskolen i Ålesund. Leiligheta skal være en  base for opplæring av studenter, tilsette i kommunene i Møre og Romsdal og tilsatte i NAV-hjelpemiddelsentral. Den skal også fungere som et innovasjonsrom for utvikling av nye produkt og forsking som bl.a. omfatter tjenesteutvikling ved innføring og bruk av ny teknologi i helse- og omsorgstjenestene.

Andre samarbeidspartnere er Utviklingssenter for hjemmetjenester i Møre og Romsdal, Senter for Omsorgsforskning –Midt Norge og NAV- Hjelpemiddelsentral Møre og Romsdal. Private sponsorer har bidratt med utstyr til leieligheten.

Prosjektleder Helen Berg: Hvordan skal vi arbeide for å gjøre teknologien mer allmenn tilgjengelig innenfor pleie- og omsorg?  Dette er noe av det en har fokus på framover i ALV møre.

Prosjektleder Helen Berg: Hvordan skal vi arbeide for å gjøre teknologien mer allmenn tilgjengelig innenfor pleie- og omsorg? Dette er noe av det en har fokus på framover i ALV møre.

Direktør ved høgskolen i Ålesund Roar Tobro og Teamleder for Helse og velferd fra Ålesund kommune ønsket den nye ALV leiligheta for visnings- , utvikling og innovasjon velkommen!»

Direktør ved høgskolen i Ålesund Roar Tobro og Teamleder for Helse og velferd fra Ålesund kommune ønsket den nye ALV leiligheta for visnings- , utvikling og innovasjon velkommen!

Bilder fra visningsleiligheten finner dere i Ålesund kommune sin artikkel om saken.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s