Regional nettverkssamling i Kristiansund

Utviklingssentrene i Midt-Norge og Senter for Omsorgsforskning Midt-Norge samles en gang i året til en regional nettverkssamling. Samlingene alternerer mellom de 6 kommunene som har Utviklingssenter i regionen, og i år har turen igjen kommet til Kristiansund.

20140603-123042-45042503.jpg

Samlingen varer i 2 dager, og første dag er lagt til vakre Knudtzonlunden på Frei. Eiendommen eies av Sparebanken Nordvest (SNV), som også står for praktisk tilrettelegging. Her orienterer Bjørn Rød i SNV om eiendommens historie.

Programmet videre utover dagen er viet til dokumentasjon og forskning. Hvordan samarbeide? Innledende foredrag ved Oddvar Førland, Senter for Omsorgsforskning Vest. Utviklingssentrene og Senter for Omsorgsforskning arbeider videre med å finne gode forslag og løsninger.

Morgendagens program er i hovedsak viet lærings- og innovasjonsnettverk. Utviklingssentrene i Møre og Romsdal har etterhvert fått en del erfaring i å drive læringsnettverk, spesielt gjennom pasientsikkerhetskampanjen, og gjennomfører nå i samarbeid med høgskolene i fylket Læringsnettverk i forbedringsarbeid for kommunene i Møre og Romsdal.

20140603-114528-42328108.jpg
Rigmor Einang Alnes fra Senter for Omsorgsforkning leder første dagen.

Oddvar Førland, Senter for Omsorgsforskning Vest stilte spørsmål om ulike tema til videre diskusjon.

20140603-123828-45508450.jpg

Omsorgsbiblioteket, som er nevnt i siste punkt, er en helt ny satsing. Omsorgsforskningssentrene har på oppdrag av Helsedirektoratet fått i oppdrag å etablere et slikt bibliotek, og arbeidet er allerede i gang. Les mer om etablering av Omsorgsbiblioteket i denne presentasjonen.

Ulike metoder for å oppnå ny kunnskap
Utviklingsarbeid er systematisk anvendelse av forsknings- og erfaringsbasert kunnskap. praksisutvikling er mer direkte rettet mot å forbedre praksis ved endringsprosesser. Forskning bygger på anerkjente vitenskapelige metoder for å oppnå ny kunnskap. Resultatene må kunne dokumenteres i vitenskapelige publikasjoner.
Les mer om temaet i håndboken: «Forskning for bedre kommunale helse- og omsorgstjenester»

Når kunnskap skal implementeres. Et Utviklingssentrenes viktigste oppgaver er jr Oddvar Førland nettopp det å tilrettelegge for at ny kunnskap blir tatt i bruk, noen han visualiserte med PARiSH-modellen.

20140603-143826-52706494.jpg

Se den inspirende filmen om Gladys Wilson

Under: Arne Tveit, Stjørdal kommune, presenterer gruppearbeid i plenum.

20140603-164122-60082916.jpg

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s