Tjenestedesign i offentlig sektor

Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal samarbeider med tjenestedesignere i utvikling av «Morgendagens sykehjem, hvis pasienten fikk bestemme». Tjenestedesign er:

Å designe tjenester sammen med tjenesteleverandøren på brukerens premisser for å skape verdi, jobbe mer effektivt og øke kvalitet – for organisasjonen , de ansatte, aktørene og innbyggerne ~Making Waves.

Utviklingssenteret deltar i dag på frokostseminar for å lære enda mer om mulighetene med tjenestedesign. Foredragsholder Anna Kirah i designbyrpet Making Waves er en internasjonalt anerkjent kapasitet på området, og en utmerket formidler.

20140521-090403-32643712.jpg

Dagens formiddagsseminar inneholdt eksempler både fra helse og samferdsel med hvordan legevakta i Oslo på den ene siden, og Gjøvikbanen på den andre- har gjennomført designdrevet innovasjonsprosesser.

Seminaret ble avsluttet med et erfaringpanel. Overlege ved Oslo legevakt fortalte om grensesprengende arbeidsmetodikk. En av de ansatte har fortalt: «jeg har aldri vært med på noelignende tidligere, og har aldri noen gang blitt tatt så alvorlig som i denne prosessen».

20140521-101930-37170835.jpg

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s