Erfaringskonferanse om velferdsteknologi

Det Midtnorske velferdsteknologiprosjektet gjennomfører erfaringskonferanse på Rica Hell 14.mars 2014.
Einar Johan Jacobsen, KS Nord-Trøndelag åpnet konferansen med å hverdagsliggjøre både velferdsteknologibegrepet, og innovasjonsbegrepet:
– innovasjon, noe nytt som kan nyttiggjøres
– velferdsteknologi, teknologi som hjelper folk til å mestre hverdagen

20140314-101258.jpg

Siv Iren Stormo Andersson, prosjektkoordinator for det Midt-Norske velferdsteknologiprosjektet presenterte arbeidet i prosjektet.

20140314-101828.jpg
Midt-Norge ved Fylkesmennene i de tre fylkene, samlet seg om å jobbe med velferdsteknologi etter en inspirasjonsreise. Turen gikk til Aberdeen i Skottland, en by som har kommet langt i å ta i bruk ulike typer velferdsteknologi.

Ambisjonene i det Midt-norske velferdsteknologiprosjektet har vært å skaffe erfaringer med ulike typer teknologi og om tilhørende arbeidsprosesser. Anskaffelser, innovasjon og kunnskapsdeling. Deltakerkommunene deltok i forbindelse med prosjektet også på opplæring i innovasjonsledelse for å få bedre innsikt i innovasjonsbegrepet, noe som har bidratt til å endre fokus fra løsning til behov.

Turid Berg Mandal, Bjugn kommune og Solrunn Hårstad, Stjørdal kommune presenterte erfaringer fra innovasjonsprosessen, og med å ta i bruk ny praksis. Ny praksis er ikke nødvendig riktig praksis. Det er derfor viktig å gjøre seg erfaringer underveis, og vurdere om løsningen til enhver står i forhold til behovet. Les mer om veikart for velferdsteknologi på KS sine sider.

20140314-104244.jpg

Kirsti Brørs og Siv Iren om holdninger til teknologi. Hvor ligger motstanden? De som skal ta i bruk teknologien er erfaringsmessig mer positiv enn kommunen som tjenesteyter. De presenterte også smakebiter fra sluttrapporten, som blir lagt ut i disse dager.

20140314-110944.jpg

Her kommer omtale av prosjektet Våke, samt filmen med samme navn.

Eli Ringseth fra Velferdsteknologisk laboratorium i Steinkjer presenterte et kartleggingsverktøy som ble utarbeidet i prosjektperioden.

20140314-125739.jpg

Helen Berg, prosjektleder for det interkommunale velferdsteknologiprosjektet på Sunnmøre, med deltakerkommunene Ørskog, Ulstein, Herøy, Vanylven og Ålesund. Prosjektkommunene har jobbet med spillteknologi for aktiv omsorg – og GPS-sporingsteknologi.
I tillegg er et verktøy for bruk av VFT under utarbeidelse.

20140314-132303.jpg

Det er bedre å innovere selv, enn å bli innovert. Steinar Barstad.

20140314-150145.jpg
Steinar Barstad fra Helse-og omsorgsdepartementet har fulgt prosjektet fra den spede begynnelsen til i dag, og berømmer det arbeidet som er gjort, og de erfaringene som er høstet. Spesielt framhevet han det regionale samarbeidet.

Marit Hovde Syltebø- Fylkesmannen i Møre og Romsdal, avsluttet med å presentere veien framover.

20140314-151432.jpg
Prosjektet i Midtnorge videreføres etter bestemte kriterier. Det vil bli ansatt en prosjektkoordinator i 30% stilling i hvert av de tre fylkene. Og det vil bli etablert læringsnettverk for involvering av de øvrige kommunene i nedslagsområdene.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s