Brukerråd i sykehjem

Pårørendeaksjonen krever nå pårørendeutvalg i alle sykehjem, etter mal fra foreldreutvalgene i skolen. I et innslag på NRK Lørdagsrevyen 2. november  går både pasientombudet og helse- og omsorgsminister Bent Høye ut og støtter dette.

Rokilde sykehjem har god erfaring med brukerråd – der representanter for pårørende har jevnlige møter med ledelse, ansatte og fagutviklingsavdeling. Etter at Den Nasjonale Pasientsikkerhetskampanjen la ut vår rapport om brukermedvirkning – har vi blitt kontaktet av andre kommuner som ønsker å fokusere på dette. 30. oktober var vi blant annet invitert på fellesmøte på Bjørgene omsorgs- og utviklingssenter i Haugesund – for å holde foredrag om våre erfaringer med brukerråd.

Brukermedvirkning pasientsikkerhet

I nyhetsinnslaget fokuseres det mye på alvorlige tilsynssaker – og pårørendeutvalg presenteres som et hjelpemiddel for å forhindre dette. Nyhetsanker stiller spørsmål om dette kan «frata sykehjemmene ansvar». Vi mener at ansvaret for kvaliteten på tjenestene fullt og helt ligger på sykehjemmet – men ledelsen er avhengig av innspill fra brukerne for å vite hva som er opplevd som god kvalitet. For ledelsen på Rokilde sykehjem har brukerrådet vært en ressurs og støttespiller – og  vi opplever å jobbe mot et felles mål: et trygt og godt hjem for våre brukere.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s