Palliativ koordinator i Molde kommune

Molde kommune har opprettet en 50% prosjektstilling som palliativ koordinator. Stillingen er finansiert av Helsedirektoratet. Anne Lise Gjelsten startet i stillingen i januar 2013, og kombinerer denne med 50 % sykepleierstilling på Kleive sykehjem. Hun er utdannet kreftsykepleier, og har også tatt kurset innen lindrende behandling i Bergen med Stein Husebø. Mye av det palliative arbeidet i kommunen bygger på Stein Husebøs kurs: «Omsorg ved livets slutt- en verdig alderdom». Det er mange i Molde kommune som har gått dette kurset, og det er utarbeidet dokumentasjon for arbeidet «Omsorg ved livets slutt» i kommunens kvalitetssystem. Flere ansatte har tatt videreutdanning innen palliasjon de siste årene.

Anne Lise Gjelsten

En av arbeidsoppgavene til palliativ koordinator er å lede palliativ gruppe. Palliativ gruppe er et ressursnettverk bestående av ressurssykepleiere innen palliasjon, med representanter fra alle sykehjem og hjemmesykepleiedistrikt i kommunen. Det ble etablert høsten 2011 for å skape en felles arena for kommunens palliative sykepleie. Gruppen er også knyttet opp mot palliativt tema på Molde sykehus.

Palliativ gruppe har møte annenhver måned (ca. 1, 5 timer) hvor de evaluerer og reviderer det palliative arbeidet/retningslinjer og prosedyrer for Molde Kommune. Palliativ gruppe har blant annet utarbeidet sjekkliste for palliativ plan, laget mappe i Gerica «omsorg ved livets slutt».

Andre arbeidsområder for palliativ koordinator er:

  • Være med å sikre at alle enheter får en generell kompetanseheving innen palliasjon.
  • Sørge for at enhetene er kjent med de retningslinjer som er utarbeidet for det palliative arbeidet i kommunen og hvordan dette utføres.
  • Bidra og systematisere samhandlingen innen palliasjon med fastleger/tilsynsleger, sykehus og andre aktuelle samarbeidspartnere.

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester ønsker å gi en oversikt over ressurser innen palliasjon i Møre og Romsdal, og samler denne informasjonen under fanen Palliasjon i M&R.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s