Innovasjon og velferdsteknologi

Utviklingssentrene i Møre og Romsdal deltar i Det midtnorske velferdsteknologiprosjektet  Gjennom deltakelse i prosjektet har deltakerkommunene i alle 3 fylkene fått tilbud om delta i opplæringsprogram om innovasjonsledelse. De fleste kommunene takket ja til dette tilbudet, og har arbeidet med ulike typer prosjekt, både med og uten velferdsteknologiske innfallsvinkler. Opplegget har kommet i stand etter initiativ fra SINTEF og Innomed  med kursopplegg fra Innoco

Uten innsikt i kundenes behov vil det være svært vanskelig å lykkes med innovasjon. 

Hovedbudskapet i opplæringsprogrammet har vært å lære BEHOVSKARTLEGGING  Tirsdag 28.mai ble siste samling for deltakerkommunene gjennomført i Bjugn. Her ble status for alle innovasjonsprosjektene presentert for et ekspertpanel. Ledere og andre fagpersoner fra deltakerkommunene ble invitert til å delta på samlingen.Bente og Elisabeth

Bilde over: Folkehelsekoordinator Bente Elshaug og enhetsleder i psykiatritjenesten presenterte innovasjonsprosjektet «Litjsand aktivitetskafe» som komplanlegges i det nye Helsehuset i Kristiansund kommune. Øvrige deltaker i prosjektgruppen har vært; Arne Andresen, enhetsleder bygg og eiendom, Bjarne Sandvik, planlegger i stabsstjenesten og Linda Nygård, forsknings- og utviklingsmedarbeider ved Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal.

Mandag 27.mai ble stortingsmelding 29 presentert på Værnes. Fokus i presentasjonen var velferdsteknologi og innovasjon. Statssekretær Kjell Erik Øie fremhevet betydningen av aktiv omsorg.  SINTEF presenterte Veikart for velferdsteknologi – et oppdrag som er utført på bestilling fra KS. Veikartet skal publiseres i juni. Jurist fra helsedirektoratet presenterte lovendring for bruk av sporings- og lokaliseringsteknologi.

Velferdsteknologi i Bjugn

Kommunene som deltar i det mistnorske velferdsteknologiprosjektet gjennomførte arbeidmøte på Bjugn onsdag 29.mai. Helen Berg i Ålesund kommune er prosjektleder for GPS-sporing og spillteknologi i deltakerkommunene fra sunnmørsregionen. Hun samarbeider nå med øvrige prosjektkommuner om å utarbeide et kartleggingsskjema for behovsvurdering for personer som kan tenkes å ha nytte av velferdsteknologiske tiltak.

Kristiansund kommune sitt prosjektbidrag er «Våke» en etisk og juridisk veileder for helsepersonell og helsefagstudenter i forbindelse med bruk av velferdsteknologi. Papriutgaven skal være et refleksjonsverktøy basert på case-eksempler. I tillegg arbeides det med en webbasert veileder. Arbeidsgruppen vil samarbeide om denne for å sørge for at flere apekter blir ivaretatt. Det være seg vurdering brukerressurser, nettverk og frivillighet.  Valgmuligheter og nytteverdi som tilgjengelig teknologi.  Økonomi og støtteordninger.

Prosjektleder Siv Iren Stormo Andersen er i tillegg kommunalsjef i Bjugn kommune. Prosjektdeltakerne fikk i anledning møtet omvisning både på ny sykehjemsfløy og omsorgssenter. Begge deler bærer preg av innovasjon, nytekning og kunnskap om gode teknologiske løsninger.

Utviklingssentrene i Møre og Romsdal takker for særs godt faglig og sosialt program i Bjugn kommune, som er en kulturkommune. Vi fikk vakker musikk både fra kursholdere, deltakere og ikke minst fra elever fra musikklinjen på Fosen vg skole. Flere opptak vil bli lagt ut. Her et et youtubeklipp av et av musikkinnslagene vi fikk høre. Låtskrivere og komponister er Emma og Bernt Ragnar.

Dette innlegget ble publisert i Kurs og konferanser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s