Etikk i Møre og Romsdal

Fylkesmannen – og Utviklingssentrene i Møre og Romsdal samarbeider med KS om å heve den etiske kompetansen i helse- og omsorgstjenestene i Møre og Romsdal. Samarbeidet ble etablert høsten 2012. Flere kommuner har allerede etablert et samarbeid med KS og prosjektet «Samarbeid om etisk kompetanseheving» Flere arbeider med etikk mer eller mindre systematisk på egen hånd, mens andre er i startgropa. Konferansen var for alle kommuner, uansett ståsted.

IMG_0837Bilde over: Greta Hanset, fylkesmannen i Møre og Romsdal i en hyggelig prat med Birgitta Fyrand.

Ca 80 deltaker var til stede på Quality hotell Alexandra 23.mai på konferansen som hadde fokus på brukermedvirkning. Her fikk vi formidlet erfaringsbasert kunnskap fra lederne ved Søbakken sykehjem i Larvik, som har klart å skape om positiv og brukerorientert arbeidskultur. Sykehjemmet har dessuten vært svært kreative for å skaffe tilskudd til trivselsskapende tiltak: Solgte klemmer for 30 000 kroner

IMG_0828Over: To gode og kunnskapsrike formidlere; Pernille Ness og Øyivind Kvalnes

Vi fikk filosofiske betraktninger fra Øyvind Kvalnes; «Er vi brikker eller aktører», og på hvor vi retter vår oppmerksomhet.  

Pernille Ness delte forsknings, og fagkompetanse om etikk generelt- og brukermedvirkning spesielt. Se hele presentasjonen her: Etikk og brukermedvirkning Molde 23.05.13

Utviklingssentrene i Møre og Romsdal orienterte om etikkarbeidet i Kristiansund og Ålesund, og om at sentrene ønsker å bidra med kontaktinformasjon og råd til andre som arbeider med implementering og involvering i egne kommuner.

Les hele programmet her: Etikk og brukermedvirkning i helse- og omsorgstjenestene

Dagens hedersgjest var Birgitta Fyrand. Hun har vært i media flere ganger i løpet av våren etter at hun fortalte om sine negative opplevelser fra ektemannen Ole sitt opphold i sykehjem.  Hun delte raust sine erfaringer, og for mange ble det nok en kilde til ettertanke og inspirasjon til etisk refleksjon på egen arbeidsplass.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s