Faglig nettverk

Sunndal kommune var det gode vertskap på nettverksmøtet for Nordmørskommunene 7.mai . De fleste kommunene var representert på samlingen.  Samlingen startet med en presentasjon fra vertskommunen, der vi fikk høre om organisering av tjenestetilbudet, erfaringer med øremerket seng for øyeblikkelig hjelp, samt erfaringer med å få uanmeldt tilsyn fra fylkesmannen.

Britt Iren Bæverfjord deler erfaringer med kommunalt øyeblikkelig hjelp tilbud i korttidsavdelingen.

Britt Iren Bæverfjord deler erfaringer med kommunalt øyeblikkelig hjelp tilbud i korttidsavdelingen.

Tema for dagen var pasientsikkerhet, legemiddelbruk og legemiddelhåndtering. Nettverkskontakt Linda Nygård fra Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal presenterte status for pasientsikkerhetskampanjen – og spredning av innsatsområdet «Riktig legemiddelbruk i sykehjem».

Ingebjørg Ellingvåg Knutsen er rådgiver i Helseforetaket, og snakket om feilkilder i legemiddelhåndteringen – og om hvordan Helseforetaket har jobbet for å bedre pasientsikkerheten på dette området, blant annet gjennom deltakelse i pasientsikkerhetskampanjen «Samstemming av legemidler». Knutsen snakket også om oppdatering av kompetanse og sertifisering, og sammenlignet det håndtere legemidler uten å være sertifisert med å kjøre bil uten sertifikat.

Elfrid Måløy fra Høyskolen i Molde tok opp tråden om kompetanse i legemiddelhåndtering, og satte i gang en god diskusjon om hva slags kompetanseheving det er behov for ute i kommunene. Det kom frem at det er behov for både kortere oppfriskningskurs, samt en videreutdanning for sykepleiere som skal ha et spesiellt ansvar for dette på sin arbeidsplass.

Linda Nygård presenterer pasientsikkerhetskampanjen og "Riktig legemiddelbruk i sykehjem"

Linda Nygård presenterer pasientsikkerhetskampanjen og «Riktig legemiddelbruk i sykehjem»

Sunndal var som sagt det gode vertskap, og vi fikk servert deilig pastasalat til lunsj samt nydelig rullekake til kaffen. All ære til kjøkkenet, og vi fikk også høre at man satte stor pris på å ha kjøkken på helsetunet.

IMG_0769IMG_0781

Det ble avtalt å ha et nytt nettverksmøte på tidlig-høsten, og Ola Sellie fra Rindal kommune sa seg villig til å være vertskap for dette. Vi ser frem til å besøke Rindal’n

Dette innlegget ble publisert i Faglig nettverk i Møre og Romsdal (felles informasjon), Nettverk Nordmøre og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s