Stort engasjement for å forhindre feilmedisinering på sykehjem

Den 4. april samles pleiere, ledere og leger fra 26 ulike sykehjem i Møre og Romsdal til læringsnettverk i ”Riktig legemiddelbruk i sykehjem”.

Feilmedisinering fører årlig til unødvendige lidelser for mange pasienter, og undersøkelser viser at en tredjedel av sykehjemspasientene bruker minst ett uhensiktsmessig legemiddel. Den nasjonale pasientsikkerhetskampanjen “I trygge hender”  har laget en tiltakspakke for sykehjem, som inneholder verktøy for å forhindre feilmedisinering og øke samarbeidet mellom leger, pleiere, pårørende og sykehjemsbeboere om oppfølging av medisinbruk.

Trygge hender

Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal, i samarbeid med Fylkesmannen, arrangerer læringsnettverk for å innføre denne tiltakspakken i sykehjemmene i fylket. Deltakerne skal jobbe med å innføre tiltakene på sin egen arbeidsplass, men møtes tre ganger i løpet av perioden for å få faglig påfyll og for å dele erfaringer.

Treet

Illustrasjon: Kunnskapstre, fra Utviklingssenterets poster i forbindelse med pilotprosjekt i “Riktig legemiddelbruk i sykehjem”

Informasjon om tiltakspakken og læringsnettverket til deltakere i teamene (og andre interesserte) er lagt ut under fanen «Riktig legemiddelbruk i sykehjem»

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s