Nettverksmøte på Nordmøre

Nettverk Nordmøre gjennomførte sitt høstmøte på Averøy 14.november. På møtet deltok kontakter fra USHT Møre og Romsdal, fagavdelingen i Møre og Romsdal helseforetak, Utviklibgsavdelingen hos Fylkesmannen og kommunene Averøy, Gjemnes, Eide, Sunndal og Kristiansund.

Det gode vertskap, Anne Marit Sylthe- Virksomhetsleder i Averøy kommune, orienterte om helse-og omsorgstjenestene i kommunen. Averøy kommune er initiativtaker til det interkommunale prosjektet Helhetlig pasientforløp, en breddestrategi. Prosjektet har ført til organisatoriske endringer på hvordan tjenestene drives i kommunen. Flere korttidsplasser er etablert, og det er opprettet flere fysioterapistillinger. Hensikten er at flere skal få nødvendig bistand på et tidligere tidspunkt, og på den måten forebygge unødig bruk av sykehjemsplasser.

Marit Kjersem, sykepleiefaglig rådgiver i fagavdelingen i Helse Møre og Romsdal orienterte om avdelingens organisering og drift. Kjersem minte blant annet kommunene om å følge med på foretakets kurstilbud Les mer på Helse Møre og Romsdal sine nettsider. Hele presentasjonen vil bli lagt ut.

Fra Fylkesmannen deltok Greta Hanset, rådgiver i Utviklibgsavdelingen med ansvar for Omsorgsplan 2015. Hanset har deltatt på alle nettverksmøtene høsten 2012, og har på denne måten vært i dialog med kommunene om «Hvordan holde orden i eget hus». På hvilken måte kan kommunene få bedre læringsutbytte av tilsyn? Kan tilsynene bli gjennomført på en annen måte?

20121115-110848.jpg
Gode utviklingsagenter samlet på Averøy.

Alle deltakerne presenterte status for utviklingsarbeid i egen kommune. Vi kommer mer tilbake til dette i eget referat, men nevner her at Sunndal kommune allerede har etablert en øyeblikkelig hjelp seng. Se faksimile fra Aura avis under, samt les hele artikkelen her.

20121115-111237.jpg

USHT orienterte og ba om innspill på ulike satsingsområder for 2013. Utviklingssentrene skal i samarbeid med Fylkesmannen og KS bidra til å heve den etiske kompetansen i kommunene både gjennom Samarbeid for etisk kompetanseheving og andre tiltak. Kommunene bes ta kontakt med Utviklibgssentrene eller KS for å delta, eller for å revitalisere tidligere etablert samarbeid.

USH vil med forbehold om finansiering tilby alle kommunene i Møre og Romsdal å delta i læringsnettverk i 2013 for riktig legemiddelbruk i sykehjem . Innsatsområdet er en del av den nasjonale pasientsikkerhetskampanjen I trygge hender .

Alle kommunene i Møre og Romsdal vil bli kontaktet i forbindelse med deltakelse i læringsnettverk neste år.

Nettverk Nordmøre har i en tid manglet hovedkontakt. Ny kontaktperson er Linda Nygård, USH Møre og Romsdal. Les mer om Linda Nygård her. Kobtaktpersoner i kommunene på Nordmøre bes om å ta kontakt med Linda for å oppdatere informasjon, prosjektarbeid, personkontakter og lignende. Det er helt nødvendig for å opprettholde en oppdatert og dynamisk nettside. Vi gratulerer Linda med vervet, og ønsker lykke til i arbeidet!

Neste møte blir holdt på Sunndalsøra våren 2013. Vi kommer tilbake med mer informasjon i samarbeid med det gode vertskap.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s